Wieke de Wolff

In Utrecht zijn er drie straatpastores. Zij zijn aanwezig in de leefwereld van dak- en thuislozen. Ze lopen en fietsen door de stad en zijn aanklampbaar en aanspreekbaar. Ze bezoeken de dagopvang, zoeken mensen op in een hostel, ziekenhuis of huis van bewaring, of wanneer zij een plek krijgen om te wonen (in een opvang of begeleid-wonenproject, of – na verloop van tijd – zelfstandig).

 

Wieke de Wolff

Mijn naam is Wieke, sinds 2004 ben ik straatpastor in Utrecht.

God kijkt naar alles wat Hij geschapen heeft. “En zie, het is zeer goed.” Zo zet de Bijbel in.

Zeer goed, zo ziet het leven er lang niet altijd uit. Zeker niet als je geen dak boven je hoofd hebt of als je geen thuis hebt. Of je moeilijk ergens thuis voelt.

Het leven delen. Luisteren. Samen op zoek naar een begaanbare weg. Samen op zoek naar wat goed is. Daar heeft pastor zijn voor mij mee te maken. Als je wilt kan ik naar je luisteren en met je oplopen, voor even of voor langer.

Mijn ervaring is dat in het samen optrekken iets kan oplichten van het goede waar de Bijbel over spreekt.

Hoe dan ook ben je welkom, bij onze inloop op de maandagochtend in de Jacobikerk, bij onze maandelijkse maaltijden, bij de vieringen in de Domkerk. We zien je graag. We hopen dat je je bij ons thuis zult voelen. Je verhaal is veilig bij ons, pastores en vrijwilligers bij het straatpastoraat hebben zwijgplicht.

Contact met Wieke de Wolff

13 + 7 =

Een vlieger gaat niet omhoog zonder tegenwind. Als je pijn, armoede, kou of honger kent, voel je dat je leeft.

Samen oplopen, het leven delen, hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Soms kan je hoofd vol zitten met van alles en nog wat. Met wat je hebt meegemaakt. Met verdriet, met spijt, met vragen. Met hoop, met verlangens. Het kan fijn zijn om af en toe je hart te luchten.
Dat kan bij het Straatpastoraat. Bij de inloop, bij een maaltijd. We kunnen luisteren, met je mee leven, met je mee denken.

Een afspraak maken met één van de straatpastores kan ook.

Soms zie je er tegen op om ergens naar toe te gaan. Het kan helpen om iemand mee te nemen. Straatpastores en vrijwilligers kunnen je eventueel begeleiden.

Bij het Straatpastoraat delen we vreugde en verdriet. Wordt er gelachen en gehuild. We drinken samen koffie en delen de maaltijd. En als je wilt kunnen we met of voor je bidden.

Vrede en alle goeds,
Wieke